In 2013 stond het evenement voor de eerste keer op het programma: de Dom Verdan Loop in Reutum. En als de voortekenen niet bedriegen kan de organisatie van de Dom Verdan Loop zich gaan voorbereiden op een succesvol vervolg. "Het aantal voor-aanmeldingen in aanloop naar het evenement ligt op een beduidend hoger niveau dan een jaar geleden", meldt voorzitter Frank Frieling. Op zondag 29 juni 2014 gaat de tweede Dom Verdan Loop van start.

Luie tieners

"De combinatie van het vroege tijdstip, hardlopen, wandelen en een gezellig ontbijt blijkt een succcesformule te zijn", klinkt het tevreden. Vorig jaar namen ruim 250 hardlopers en wandelaars deel aan één van de onderdelen. Het gezelschap was bijzonder gemêleerd, van jong tot oud, van binnen maar ook van vooral van buiten de gemeente grenzen en van niet tot bijzonder goed geoefend. Waarbij niet alleen het vroege aanvangsuur maar ook het uitgebreide ontbijtbuffet op het Kuierplein in een behoefte bleek te voorzien. Na afloop van een sportieve prestatie met z'n allen nog even nakeuvelen met 'oude bekenden' of met degene met wie zojuist de finish werd gepasseerd wordt gezien als een uniek en onderscheidend onderdeel. Het spreekt voor zich dat dit ontbijtbuffet niet zal ontbreken in de editie van dit jaar.


Prachtige routes

Uit de reacties die de organisatie ontving van de deelnemers van vorig jaar kon worden opgemaakt dat de gekozen wandel- en hardlooproutes als afwisselend en bijzonder fraai werden ervaren. Ook de routes van de editie 2014 zijn met de nodige zorg uitgestippeld waardoor de deelnemers telkens de mooiste en vaak nog niet eerder ontdekte stukken natuur uit de prachtige omgeving van Reutum voorgeschoteld krijgen.


Nieuw onderdeel: Halve Marathon

Voor de hardlopers kent de Dom Verdan Loop dit jaar drie mogelijkheden: 5 km, 10 km en de Halve Marathon. Elke afstand kent zijn eigen bijzonderheden. Zo vormt de 10 km de start van het evenement wanneer op zondagochtend 29 juni aanstaande om klokslag 07.00 uur de deelnemers aan deze afstand vertrekken voor een tocht die o.a. het Hogeveld en De Weuste aandoet.

De Halve Marathon staat dit jaar voor de eerste keer op het programma. Het zal een hele opgave worden voor de deelnemers om deze afstand te bedwingen. Het is een route over licht geaccidenteerd terrein die zich hoofdzakelijk in het gebied tussen Reutum, Vasse en Ootmarsum afspeelt.

De route van 5 km is een mooi parcours waarbij de plaatselijke kerk geen moment uit het oog verloren hoeft te worden. Voor de verschillende starttijden van de betreffende runs wordt verwezen naar de website www.domverdan.nl. Er zijn mooie prijzen te winnen voor de diverse winnaars in de verschillende categorieën. Voor alle deelnemers wacht na afloop het uitgebreide ontbijtbuffet op het Kuierplein.


Wandelen

Voor de wandelaars zijn 2 verschillende routes in het buitengebied van Reutum uitgezet: 1 van 10 km en 1 van 15 km. Beide routes bieden volop afwisseling waarbij onder andere de omgeving van het kanaal Almelo-Nordhorn zal worden verkend. De eerste wandelaars kunnen vanaf 07.05 uur starten, de laatsten om uiterlijk 08.00 uur. Aan de wandelingen is geen wedstrijdelement verbonden. En uiteraard wacht ook de wandelaars na afloop het ontbijtbuffet op het Kuierplein.


Basisschool

Voor leerlingen van de basisscholen is er de Mini Dom Verdan Loop. Dwars door het dorp Reutum is een ronde van precies 500 meter ingericht. De Mini Dom Verdan Loop kent 3 onderdelen: 2 km, 1 km en 500 meter. Voor elke deelnemer ligt een heuse medaille in het verschiet.


Nieuw onderdeel: 'Open Canisius Kampioenschap 5 km hardlopen'

Dit jaar staat voor de eerste keer het Open Canisius Kampioenschap 5 km hardlopen op het programma. "Een prachtige aanvulling voor de Dom Verdan Loop",  aldus Frank Frieling. De organisatie van de Dom Verdan Loop heeft goede afspraken gemaakt met scholengemeenschap Canisius in Tubbergen waardoor leerlingen van Canisius mee kunnen strijden om het 'Open Canisius Kampioenschap 5 km hardlopen'. "En daarmee definitief kunnen afrekenen met het vooroordeel dat jongeren op een zondagochtend niet het bed zijn uit te branden", stelt Frieling vast.


Verzoek: vooraf inschrijven

De organisatie van de Dom Verdan Loop nodigt alle geïnteresseerde wandelaars en hardlopers uit de website www.domverdan.nl te bezoeken voor de laatste informatie. De routes staan vermeld, er is een link voor digitale inschrijving en tevens informatie te vinden over de parkeer- en douchemogelijkheden. De voorzitter nodigt iedereen uit zich vooral vooraf in te schrijven, dat maakt de voorbereidingen voor zijn collega's van het organisatiecomité een stuk eenvoudiger. "We staan klaar voor de start", klinkt het vastberaden.