Na een afwezigheid van twee jaar gaat de 8e editie
van de Deterink Dom Verdan Loop weer van start!


Zondag 26 juni is het weer zover! Om klokslag 7 uur ’s ochtends start de 8e editie van de Deterink Dom Verdan Loop! Na een afwezigheid van twee jaar kunnen hardlopers en wandelaars zich weer opmaken voor het vaste recept: de vroege start, de glooiende route tussen Reutum en Vasse en het ontbijtbuffet.

Terug van weggeweest
Net als alle andere sportevenementen kon ook de Deterink Dom Verdan Loop in de afgelopen twee jaar niet doorgaan. “Er lagen wel een aantal alternatieve scenario’s op tafel. Dit zou echter betekenen dat het ontbijtbuffet niet door kon gaan en dat was voor ons geen optie. Gelukkig kunnen we nu weer ons vertrouwde concept uitvoeren!” aldus voorzitster Ilse ter Haar. Met het vertrouwde concept doelt Ter Haar op de succesformule die tien jaar geleden is neergezet: vroeg starten en een rijk ontbijtbuffet. De Kamphuis 10 kilometer start al op 7 uur in de ochtend!

Niet stilgezeten
De organisatie van de Dom Verdan Loop heeft in de afgelopen twee jaar niet stilgezeten. “We zijn dit jaar een stichting geworden en we hebben gekeken waar we kunnen verbeteren. Een van de vernieuwingen is dat we de uitgifte van de startnummers via een QR code laten verlopen. Hierdoor kunnen we op locatie startnummers toewijzen. Dit scheelt ons in de administratie en heel wat enveloppen."

Voor hardlopers, wandelaars en kids
De Dom Verdan Loop is er voor wandelaars en hardlopers. De loop biedt hardlopers drietal afstanden: de Stegginkinfra 5km, Kamphuis 10km en Schildersbedrijf Deterink halve marathon. Alle routes lopen door het glooiende landschap tussen Reutum en Vasse. “Het zijn zeker geen makkelijke rondjes, maar zeker wel een van de mooiste.” Aldus Frank Frielink, al jaren de routebouwer van de Dom Verdan Loop. En voor de kids van 2 t/m 12 jaar zijn er tijdens de Bouwbedrijf Steggink Kidsrun verschillende afstanden te lopen waarbij er hele mooie bekers te winnen zijn.

Schildersbedrijf Deterink afstandsponsor Halve Marathon
De hardloopwedstrijd wordt mede gedragen door de vele sponsoren en vrijwilligers. Lokale bedrijven zoals Kamphuis Sloopwerken & Asbestsanering, Stegginkinfra, Bouwbedrijf Steggink en Zuivelhoeve Oldenzaal zijn al jaren afstand sponsor. Deterink Financieel Advies is dit jaar wederom de hoofdsponsor en voorziet zowel deelnemer als toeschouwer van een lekker bakje koffie.

Schildersbedrijf Deterink de nieuwe afstandsponsor van de Halve Marathon. Raymond Deterink, eigenaar van Schildersbedrijf Deterink: “Sinds 2013 doe ik al mee als deelnemer van de Dom Verdan Loop. Het is mooi om te zien wat je met elkaar kunt bereiken in een klein dorp als Reutum. Het is een prachtig hardloopevenement voor jong en oud!”

Laatste kans om je in te schrijven!
Ook dit jaar geldt dat deelname aan de Dom Verdan Loop alleen kan via de voorinschrijving, van de voorinschrijving kan gebruik worden gemaakt tot en met a.s. zondag 19 juni. Het is voor wandelaars wel mogelijk om nog gebruik te maken van de na-inschrijving. Wandelaars kunnen dit jaar voor het eerst ook genieten van de route van de Kamphuis 10 km. Wandelaars kunnen zich melden bij het Kultuurhoes Reutum tussen 07:05 uur en 08:30 uur, om het deelnamebewijs op te halen en te starten met de wandeling.

Vroege start!
Kamphuis 10 km – starttijd: 07:00
Stegginkinfra 5 km – starttijd: 09:00
Schildersbedrijf Deterink 21,1 km – starttijd: 10:00
Tussen 10:05 en 11:00 – start afstanden Bouwbedrijf Steggink Kidsrun
Zuivelhoeve Oldenzaal 10 km wandelen - start tussen 07:05 en 8:30

Startnummers zijn uiterlijk een kwartier voor de starttijd op te halen buiten bij het Kultuurhoes Reutum aan de Kerkstraat 77 in Reutum. Na de inspanning staat er voor alle deelnemers een ontbijtbuffet klaar!