Dom Verdan Loop toe aan derde editie

Wat enkele jaren geleden ontstond als een ‘wilde gok’ is inmiddels voor vele hardlopers en wandelaars niet meer weg te denken: de Dom Verdan Loop in Reutum. Dit unieke evenement is op zondag 28 juni 2015 toe aan de derde editie.  Gebaseerd op het aantal inschrijvingen tot dit moment is het de verwachting dat in deze editie de grens van vijfhonderd deelnemers ruimschoots wordt gepasseerd.

derde editie

Mooie herinneringen aan 2013 en 2014
Voorzitter Frank Frieling van het organisatiecomité kijkt met veel plezier terug op de edities van 2013 en 2014. “We hadden in eerste instantie geen idee of ons idee zou aanslaan bij het publiek. Een loopevenement waarvan het eerste onderdeel reeds om zeven uur in de zondagochtend van start gaat, daarvan was het de maar de vraag of het in een behoefte voorziet”, aldus de voorzitter. Het idee bleek een schot in de roos. Met in het eerste jaar ruim 250 hardlopers en wandelaars aan de start is daar geen woord aan gelogen.

Ontbijtbuffet
Het unieke van de Dom Verdan Loop is niet alleen het vroege aanvangsuur. Want naast het vroege aanvangsuur, blijkt ook het uitgebreide ontbijtbuffet op het Kuierplein in een behoefte te voorzien. Frank Frieling: “na afloop van een sportieve prestatie met z’n allen nog even nakeuvelen met ‘oude bekenden’ of met degene met wie zojuist de finish werd gepasseerd is een uniek onderdeel van dit evenement. We hebben hier zoveel positieve reacties op gekregen, dat het ‘lopend’ ontbijtbuffet niet zal ontbreken in deze derde editie”.

Prachtige routes
Bij het samenstellen van de routes voor hardlopers en wandelaars wordt er goed gekeken naar de wensen van de deelnemers. Voor hardlopers zijn deze anders dan voor wandelaars. Los van een subtiele aanpassing zijn de routes voor de hardlopers identiek aan de editie van 2014. De routes voor de wandelaars zijn aangepast waardoor de prachtige natuur in de omgeving van Reutum vanuit een nieuwe dimensie kan worden bewonderd. Frank Frieling: “we besteden veel zorg aan het samenstellen van de routes, de deelnemers verwachten een afwisselend en uitdagend parcours, we hebben in de directe omgeving van Reutum volop mogelijkheden om hier aan te kunnen voldoen”.

Hardlopen
Voor de hardlopers kent de Dom Verdan Loop drie mogelijkheden: 5 km, 10 km en de Halve Marathon. Elke afstand kent zijn eigen bijzonderheden. Zo vormt de 10 km de start van het evenement wanneer op zondagochtend 28 juni a.s. om klokslag zeven uur de deelnemers aan deze afstand vertrekken voor een tocht die o.a. het Hogeveld en De Weuste aandoet. De Halve Marathon staat dit jaar voor de tweede keer op het programma. Het is een route over licht geaccidenteerd terrein die zich hoofdzakelijk in het gebied tussen Reutum, Vasse en Ootmarsum afspeelt. De 5 km tenslotte is een mooi parcours waarbij de plaatselijke R.K. Kerk geen moment uit het oog verloren hoeft te worden. Voor de verschillende starttijden van de betreffende runs wordt verwezen naar de website www.domverdan.nl. Er zijn mooie prijzen te winnen voor de diverse winnaars in de verschillende categorieën. Voor alle deelnemers wacht na afloop het uitgebreide ontbijtbuffet op het Kuierplein.

Tijdregistratie
Dit jaar zullen de hardlopers voor het eerst worden uitgerust met rugnummers inclusief chip voor een volledig geautomatiseerde en daardoor uiterst nauwkeurige tijdwaarneming. Frank Frieling: “we investeren in deze vorm van tijdregistratie. Voor hardlopers is het erg belangrijk om precies te weten in welke tijd de betreffende afstand is bedwongen. Doordat iedere hardloper straks over een unieke chip beschikt kan de netto looptijd exact worden weergegeven. Een mooie stap in de verdere professionalisering van dit evenement”, aldus de trotse voorzitter.

Hardloop shirts
Qua merchandising biedt de organisatie van de Dom Verdan Loop de deelnemers dit jaar voor het eerst de kans om een uniek hardloop shirt aan te schaffen. Met geheel in het teken van dit evenement de keuze uit vier verschillende teksten: Dom Verdan, Good Goan, An Maak’n en Hènig An.

Wandelen
Voor de wandelaars zijn twee verschillende routes in het buitengebied van Reutum uitgezet:  één van 10 km en één van 15 km. Beide routes bieden volop afwisseling waarbij onder andere de omgeving van het kanaal Almelo-Nordhorn zal worden verkend. De eerste wandelaars kunnen vanaf 07.05 uur starten, de laatsten om uiterlijk 08.30 uur. Aan de wandelingen is geen wedstrijdelement verbonden. En uiteraard wacht ook de wandelaars na afloop het ontbijtbuffet op het Kuierplein.

Basisschool
Voor leerlingen van de basisscholen is er de Mini Dom Verdan Loop. Dwars door het dorp Reutum is een ronde van precies 500 meter ingericht . De Mini Dom Verdan Loop kent drie onderdelen: 2 km (4 rondes), 1 km (2 rondes) en 500 meter (1 ronde). Voor elke deelnemer ligt een heuse medaille in het verschiet.

Klaar voor de start

Frank Frieling nodigt alle geïnteresseerde wandelaars en hardlopers uit de website www.domverdan.nl te bezoeken voor allerhande nuttige informatie. De routes staan vermeld, er is een link voor digitale inschrijving en tevens informatie te vinden over de parkeer- en douchemogelijkheden. De voorzitter nodigt iedereen uit zich vooral vooraf in te schrijven, dat maakt de voorbereidingen voor zijn collega’s van het organisatiecomité een stuk eenvoudiger. “We staan klaar voor de start” klinkt het vastberaden.