Vierde editie

Dom Verdan Loop breekt meerdere records

Op zondag 26 juni 2016 vond in Reutum voor de vierde keer de Dom Verdan Loop plaats. Onder perfecte weersomstandigheden werden op de Kerkstraat in Reutum diverse records verbroken. Met meer dan 850 deelnemers was het de best bezochte editie ooit. “We zijn enorm blij dat we met een voorinschrijving hebben gewerkt. Op die manier wisten we wat we qua deelname konden verwachten, en alleen dan is een dergelijk evenement goed te organiseren", stelt woordvoerder Frank Frieling.

De weergoden waren de Dom Verdan Loop uitermate goed gezind. Daar waar Pluvius afgelopen zaterdag de poorten ver had opengezet, bleef het tijdens de Dom Verdan Loop droog waarbij de zon zich niet onbetuigd liet. Perfect weer voor een vroege actieve bezigheid.

Klokslag 07:00 uur
En vroeg was het, toen de eerste wedstrijd van start ging. Klokslag 07:00 uur startte de Kamphuis 10 km hardloopwedstrijd, gevolgd door het vertrek van de Deterink Dom Verdan Wandeltochten voor de 10 km en 15 km. Om 09:00 uur was het de beurt aan de Stegginkinfra 5 km gevolgd door het koningsnummer, de Prodicom Halve Marathon, om 10:00 uur. Opvallend was de samenstelling van het deelnemersveld. Frank Frieling: “De Dom Verdan Loop is de regio al lang ontgroeid wanneer je afgaat op de woonplaatsen van de deelnemers. We hebben mensen uit Hellendoorn, Hoogeveen, Hollandscheveld maar ook uit Den Bosch en Amsterdam aan de start gehad”. Om te vervolgen: “We zijn actief op Facebook en we hebben dit jaar een nieuwe website gebouwd. Toch denken we dat we deze massale en interregionale deelname te danken hebben aan mond-tot-mondreclame. Veel mensen die de afgelopen jaren hebben deelgenomen zijn zo enthousiast dat ze hun omgeving aansteken om ook deel te nemen. Echt gaaf”.

Prachtige plaatjes
Dat op meerdere afstanden records werden verbroken was een prachtige bijkomstigheid. Gerenommeerd lange afstand loper Ingrid Prigge (Borne) liep de beste tijd ooit op de Prodicom Halve Marathon voor dames. Max de Boer (Manderveen) verbeterde zijn eigen parcoursrecord op de Kamphuis 10 km en Wim Westerveld (Den Bosch) was op de Stegginkinfra 5 km heer en meester en scoorde een fantastisch nieuw parcoursrecord. En dat het met de toekomst van de Dom Verdan Loop wel goed zit werd nog eens onderstreept tijdens de Steggink Kids Run. In diverse leeftijdsklassen, waarbij de jongste deelnemers nog maar twee jaar waren, werd er fel gestreden om de bekers. Met letterlijk rondjes-om-de-kerk kreeg het talrijk aanwezige publiek een fantastisch schouwspel voorgeschoteld met jongens en meisjes die enorm hun best deden om hun afstand te volbrengen. Het leverde prachtige plaatjes op.

Behapbaar houden
Frank Frieling tot slot: “Dit was de mooiste, de beste, de drukst bezochte editie tot nu toe. We gaan nadenken over hoe we ervoor gaan zorgen dat we de organisatie behapbaar houden. Voor de editie van volgend jaar, zondag 25 juni 2017, zullen we net als de vorige edities er alles aan doen om de gezelligheid te koppelen aan een vlekkeloze organisatie. Daar zullen we onze stinkende best voor doen. Maar we gaan nu eerst nagenieten van deze vierde editie."

Wat ooit als een uit de hand gelopen grap begon is inmiddels een evenement dat niet meer wet te denken is. En daar zijn we als organisatie van de Dom Verdan Loop best trots op.

Bekijk hier alle uitslagen van de Dom Verdan Loop 2016!

Dom Verdan Sfeerimpressie 2016

Benieuwd naar een impressie van de Dom Verdan Loop? Bekijk de foto's en video's op onze Facebook pagina of de verschillende online fotoalbums:

  1. Dom Verdan sfeerimpressie
  2. Prodicom 21,1 km
  3. Kamhpuis 10 km
  4. Steggink Infra 5 km
  5. Bouwbedrijf Steggink Kids Run

Dom Verdan Loop Terugblik 2016

Dom Verdan Loop Terugblik 2016