Zondag 25 juni 2017 staat alweer de 5e editie van de Deterink Dom Verdan Loop op de wandel- en hardloopagenda. Met de combinatie van een vroege start, de glooiende route tussen Reutum en Vasse en het ontbijtbuffet belooft het opnieuw een bijzonder evenement te worden.

Deterink nieuwe hoofdsponsor!


Wederom vroege start
5 jaar geleden begon de Dom Verdan Loop met zo’n 250 deelnemers, verdeeld over verschillende afstanden. Inmiddels heeft het evenement een vaste plek op de wandel- en hardloopagenda veroverd. Vorig jaar deed een recordaantal van 850 mensen mee, ondanks de vroege start van 7:00 ’s ochtends! “We verbazen ons elk jaar weer hoeveel mensen er op het evenement afkomen, vooral omdat we zo vroeg starten.” Aldus voorzitter Frank Frieling.

Kwalitatief groeien
De organisatie van de Dom Verdan Loop is ambitieus, maar heeft vooral de ambitie om kwalitatief te groeien. “Met ons ontbijtbuffet bieden we deelnemers en het publiek een gezellige manier om nog even na te praten en weer bij te tanken na de inspanning. Dit willen we elk jaar weer een beetje beter doen. Dit geldt ook voor de routes en de waterposten. Dit jaar hebben we SportvoedingWebshop als partner mogen verwelkomen. Zij verzorgen alle drankposten. Ook werken we samen met studenten van ROC. Zij gaan zorgen voor de hazen, dit zijn herkenbare hardlopers die de race op een zo vlak mogelijke snelheid lopen volgens een bepaald eindtijd.”

Voor-inschrijving
De organisatie geeft aan ook dit jaar weer met voor-inschrijving te werken. “Vorig jaar is dit goed bevallen. We kunnen namelijk veel beter inschatten hoeveel we nodig hebben voor het ontbijtbuffet. We vinden het jammer om goede spullen weg te gooien.” Ook is er per afstand een inschrijflimiet ingesteld, zodat de veiligheid en gezelligheid van het evenement gewaarborgd blijft.

Nieuwe hoofdsponsor
Ook heeft de Dom Verdan Loop een nieuwe hoofdsponsor: Deterink – Bank, Verzekeringen & Hypotheken. Deterink neemt het stokje over van designbureau INC. Jean Paul Deterink, directeur van Deterink: “Het ongedwongen en gezellige karakter van dit prachtige lokale sportevenement spreekt ons als financieel dienstverlener met persoonlijke aandacht hoog in het vaandel erg aan. Daarnaast weten wij als mensen met een zittend beroep als geen ander hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. Wij geven hier als bedrijf invulling aan door wekelijkse bootcamptrainingen in het Springendal met een groot deel van onze medewerkers. De Dom Verdan Loop past kortweg gezegd goed bij Deterink en dan is het mooi om hoofdsponsor te mogen zijn.” Deterink was vorige edities al afstand-sponsor.

Schrijf je snel in!
Zondag 25 juni vanaf 7:00 uur ’s ochtends luidt het startschot voor de Kamphuis 10 kilometer! Om 9:00 uur volgt de Stegginkinfra 5 kilometer en om 10:00 uur start de Prodicom halve marathon. Tussen 10:00 en 11:00 uur start de Bouwbedrijf Steggink Kidsrun en wandelaars kunnen starten tussen 7:00 en 8:00 uur.