Dom Verdan Loop afgelast

Dom Verdan Loop 2020 gaat niet Dom Verdan!


REUTUM – De organisatie van de Dom Verdan Loop heeft definitief besloten de achtste Dom Verdan Loop niet door te laten gaan. De Dom Verdan Loop stond gepland op zondag 28 juni 2020.

Hoewel het bestuur lange tijd hoop hadden dat de Dom Verdan Loop 2020 door kon gaan heeft het samen met hoofdsponsor Deterink Financieel Advies besloten de loop af te gelasten en niet te verplaatsen naar een later moment dit jaar.

Geen verplaatsing
Voorzitster Ilse ter Haar noemt de afgelasting wegens de corona-crisis ‘de enige mogelijk optie’. “Wij hopen enorm dat de (gezondheid)situatie eind juni overal enorm is verbeterd. Maar zelfs als dat gebeurd, voelt het voor ons om verschillende redenen niet goed om de Dom Verdan Loop door te laten gaan, zelfs niet in een afgeslankte vorm. Verplaatsen is voor ons geen optie, vanwege de overvolle hardloopagenda in het najaar.”

Vrijwilligers, sponsoren en ondernemers dragen de loop
De Dom Verdan Loop wordt gedragen door de vele lokale sponsoren en vrijwilligers. “Ieder jaar staan vele vrijwilligers, plaatselijke ondernemers en horeca voor ons klaar. Het voelt nu niet goed om bij hen aan te kloppen voor een bijdrage. Zij hebben nu wel andere zorgen en prioriteiten.”

Jean Paul Deterink, hoofdsponsor van de Dom Verdan Loop is nauw betrokken geweest bij de keuze. “Wij staan achter de beslissing van het bestuur. De Dom Verdan Loop is voor ons een hoogtepunt waar je samen met allerlei vrijwilligers en co-sponsoren naar toe werkt. Onder deze omstandigheden kan dat niet. Samen is een van de kernwaarden van ons als bedrijf en ook een voorwaarde om de Dom Verdan Loop op het niveau te organiseren waar het om bekend staat. Daarom staan wij vierkant achter deze beslissing.”

Hardloopgroepen kunnen niet trainen
De Dom Verdan Loop is vooral een recreatieve loop. Een groot deel bestaat uit lopers die voor het eerst een 5 of 10km lopen. Vanwege de maatregelen is het nu niet mogelijk om samen te trainen. “Het mooie van een hardloopwedstrijd is dat velen er lange tijd naar toe trainen, vaak in een groep. Veiligheid en plezier staan bij ons voorop en wij willen niet het dat sporters onvoldoende voorbereid aan de start staan.”

2021
“Volgend jaar gaan we weer Dom Verdan!”, aldus ter Haar. “We houden vast aan de succesformule die acht jaar geleden is neergezet: de combinatie van de vroege start (07:00 uur), de uitdagende routes en gezellig napraten tijdens het ontbijtbuffet. “ We hopen alle lopers weer te zien aan de start van de Dom Verdan Loop 2021, welke gepland staat op zondag 27 juni 2021. Good Goan en tot Took’n Joar!